Senaste inläggen

Av Ninna Hedén - 22 maj 2008 20:06


Fick ett sms häromdagen, om att jag imorgon den 23:e maj uppmanades till att inte besöka en mack för att tanka eller handla något.


Detta är en protest till de vansinniga bränslepriserna, som bara kan kallas just vansinniga. Idag på en mack i stan ville dom ha 13.59 kr för bensinen & 14.59 kr för dieseln...HUTLÖST!!


Så imorgon kommer jag INTE att gå in på någon mack!! Jag vägrar!


Känns motiverat eftersom att jag & Gubben köpte just en diesel...en Passat med en trogen dieselmotor med 140 hästar under huven, känns lite fel nu dock!


Så imorgon är det tvärnobben alla mackägare...mina pengar får ni då inte!!


Av Ninna Hedén - 22 maj 2008 07:49


Kavins ugnsstekta grönsaker!


Min kära & trogna gamla korsfarare Kavin gav mig igår ett recept på ett gott sätt att ugnsteka grönsaker på. Nu har jag nte provat det själv...så om det inte är ett bra sätt så får ni skylla på henne ;)


  • Potatis (ej skalad)
  • Morötter
  • Aubergine
  • Hel vitlök (utan klyftor, tror den heter kinesisk vitlök)
 

Skär allt i stora bitar / klyftor och lägg på ugnsplåt.

Häll på matolja och krydda med salt, peppar & rosmarin!

Hur länge dom ska vara i ugnen vet jag inte men skulle tippa

på 25-30 minuter i 175-200 grader.


Eftersom att jag är galen i lök & tycker det förhöjer aromerna i maten, så skulle jag slänga på rödlök i klyftor oxå...men det är jag det!


Av Ninna Hedén - 21 maj 2008 11:44


Timjanspotatis!

Detta passar vansinnigt bra nu till grillsäsongen.

 
  •  Potatis i 1-2 cm tjocka skivor.
  •  Pensla matolja på ugnsplåt och lägg sedan på potatisskivorna.
  •  Krydda med Flingsalt (blir godare sälta), Örtkrydda & Timjan.
  •  I ugnen i 175-200 grader i ca 30-45 minuter (..brukar vara färdigt när de fått yta & gyllenbrun färg..).

Ett litet tips...gör lite tunnare skivor och ät som tilltugg till god dricka,

mixen av kryddorna gör att det smakar lite som chips!


Av Ninna Hedén - 21 maj 2008 11:30


En kollega till Gubben berättade att ett effektivt "vapen" mot myggor är att plantera Backtimjan i trädgården!


Då vårt lantställe ligger mitt i Dalaskogen så kan ni ju bara "fethajja" att vi har både knott, svidon (svidknott) & mygg. Så det blir till att åka och handla massor av sånna plantor nästa gång vi åker upp!


För om det blir altan till sommaren så måste vi ju kunna njuta av den i på sena sommarkvällen. Som när vi sitter och njuter av kvällsbrisen med ett gott glas vin, lite ost & kex och av varandra...då vill vi ju inte bli störda av lite småkryp!!


Värt att testa!





Av Ninna Hedén - 20 maj 2008 12:28


Det slog mig just att jag är så glad för det jag har, att jag får enormt dåligt samvete de gånger jag inte har en toppendag.


Ni vet sånna där dagar då inget stämmer, man själv mår dåligt, lilltösen är lite kinkig för att tänderna växer & stortösen har andra åsikter och lever ut sina Bråkmakargatanmanéer och dessutom så kokar kaffet över på hela spisen.


Ja då är det inte kul att vara mig, för då är inte självkänslan på topp direkt.

Men sen när jag sövt den lilla och talat den stora till rätta (...mutat med glass alltså...) och skurat hela spisen, så infinner sig en smygande känsla av misslyckande och skamsenhet. Att man låtit sig påverkas av det negativa och inte tog det hela med en klackspark.


Samvetet har fått sig en törn...igen.

Det måste ju vara en lite typisk kvinnlig grej...det här med dåligt samvete till höger & vänster!


Är det bara jag (...och min mamma förståss...) eller funkar ni andra oxå så?


Hmm detta måste jag kolla med gubben när han kommer hem, om han lider av samma åkomma?!


Av Ninna Hedén - 20 maj 2008 11:56


Kom på nu på morgonen (...tänker inte alla på mat på morgonen?...) att jag faktiskt har en till underbar variant till "Vitlöksbröd på mitt vis".


Blanda rödlök & fetaost och lägg på det innan du lägger på massor med ost!

Du kan förresten med fördel även använda mozarellaost.


Smaska på nu igen då!


Av Ninna Hedén - 19 maj 2008 20:32


Ett gott tilltugg till middagen eller så bara ett tillbehör till pilsnern en varm sommarkväll. Jag kan äta hur många som helst!


Pain Riche efter önskad storlek, smak & kvantitet.


Smör

Örtsalt

Örtkrydda (ex. Salladskrydda)

Vitlöksklyftor 2 st, rivna

Parmesanost, riven

Ostskivor (inte snåla!!)



+ Skär brödet i skivor och lägg på en ugnsplåt.

+ Blanda smör, örtsaltet, örtkryddan, vitlöken & sist den rivna parmesanosten.

+ Bre på ett RIKLIGT lager av smörblandningen på brödbitarna och lägg sedan på ostskivorna.

+ In i ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter. Jag gillar det bäst när osten smält och fått lite färg, för då är det lite yta och bita i!



Smaska på!


Av Ninna Hedén - 19 maj 2008 20:12


Har nu efter lååång eftertänksamhet tänkt göra ett försök till att starta en ny tråd / kategori här hemma på bloggen!


Här skall det bjudas på recept...mumsiga recept på olika saker som kan stimulera gom & smaklökar.


Vissa kan jag ha lånat och ändrat, andra kommer från vårat eget kök eller så kommer det från mina underbara nära & kära!


Måste dock varna känsliga läsare och trogna besökare...jag höftar mycket, har himla svårt att följa ett recept. Men jag lovar att jag ska försöka ge en uppskattning om huruvida det är en deciliter eller en matsked.


Hoppas du hittar nått som passar dig!

Skriv gärna en kommentar lite nu och då om vad du tycker.


Smaklig Måltid!!!


Ovido - Quiz & Flashcards